Pikler

Emmi Pikler, pediatra hongaresa, va treballar a Budapest a partir dels anys 30 del segle passat. A partir de l’any 1946 va dirigir un orfenat que es coneixia com a Lóczy i que es va desenvolupar com a un important centre de formació i investigació que ara es coneix com a Institut Pikler. Actualment l’orfenat està tancat però tenen obert un espai educatiu Pikler de 0 a 3 anys, grups de joc per infants acompanyats de les famílies i cursos de formació.

Des de la visió pikleriana es considera que els dos pilars més importants de l’educació dels infants de 0 a 3 anys son:

  1. Una relació de qualitat amb un adult de referència que els garanteixi un ferm vincle de seguretat.
  2. Respecte a l’activitat autònoma de l’infant (moviment i joc)

A 7 Estrelles busquem ser coherents amb aquesta visió. És per això que al grup d’1 a 3 anys especialment, donem molta importància als moments de cura de l’infant, com els moments del menjar, els moments del canviador, o moments quan els acompanyem a dormir, etc. En aquestes situacions, els atenem de manera individualitzada i busquem estar presents i connectats amb les seves necessitats vitals de relació. Els materials dissenyats per Emmi Pikler, com el canviador o la tauleta de menjar, ens ajuden en aquestes tasques.

I per un altre costat oferim als infant molta llibertat de joc i moviment, respectem el seu ritme de desenvolupament i oferim un entorn ric, interessant i segur on puguin desplegar tot el seu potencial de manera autònoma, amb seguretat, tranquil·litat i confiança.

Si voleu saber-ne més, us convidem a realitzar qualsevol dels cursos que fan a l’Institut Pikler-Lóczy a Budapest.

Podeu trobar també lectures i articles molt interessants a la pàgina de l’Associacó Pikler d’Euskalerria. Moltes gràcies companyes!