Grup de 3 a 6 anys

Oferim un espai càlid, segur, on els infants puguin respirar un ambient de llar, on el transcurs del dia tingui un ritme regular amb els seus moments d’expansió i concentració acompanyats amb suavitat i respecte pels adults.

Els infants van arribant a l’espai a partir de les 8:30. Es treuen les sabates, es posen les sabatilles i comencen el dia amb la seva activitat principal que és el joc lliure.

7estrelles

El joc de primera hora del matí es realitza a l’interior de l’espai, amb ell els infants es van descobrint a ells mateixos, al món, a relacionar-se, etc. Utilitzen joguines elaborades de manera artesanal, materials senzills i naturals que els permeten desenvolupar la seva fantasia, imaginació i creativitat i experimentar amb els seus sentits.

Durant aquest moment de joc els adults acompanyen els infants amb la seva presencia i mentrestant van preparant la fruita de l’esmorzar i realitzant les feines que necessiten les llars (escombrar, netejar, cosir, endreçar, arreglar joguines, etc.). D’aquesta manera els infants entren en el  “fer” i tenen la inspiració de diferents tasques que poden realitzar tot imitant o ajudant l’adult.

Cap a quarts de 10, mentre juguen, un adult ofereix la possibilitat de realitzar una activitat artística o manual. Cada setmana  es van repetint les mateixes activitats (aquarel·la, cera d’abelles, dibuix, llana i fer pa) i també es poden oferir altres activitats relacionades amb l’estació de l’any i les festivitats que es van preparant. Totes aquestes propostes són lliures de realitzar o no per a l’infant.

Cap a les 10 els adults comencen a recollir l’espai tot cantant suaument una cançó i els infants si ho volen els poden acompanyar tot imitant la seva actitud d’endreça. Seguidament es retroben tots per a donar-se el bon dia i cantar alguna cançó o fer algun joc de dits.

Cap a quars d’onze seuen adults i infants a taula per a fer un petit esmorzar. Després surten al jardí per a continuar jugant lliurement però amb elements diferents: sorra, terra, herba, aire, aigua, palla, gronxadors, trapezis, etc.

Els adults tornen acompanyar aquest moment de joc amb la seva presencia mentre arreglen el jardí, reguen, escombren. Després de recollir, cap a quars d’una,  se’ls convida a entrar per a escoltar un conte, narrat oralment i ocasionalment acompanyat amb un teatret de titelles de taula.

Cap a la una s’asseuen tots a taula per a dinar i en acabat s’ofereix un espai per a descansar i posteriorment jugar. Fins que les famílies venen a buscar-los, cadascuna a l’hora que els va bé. (màxim a les 3h)