Equip educatiu


Ens presentem d’esquerra a dreta

Núria Puigdevall Salvans. Vaig néixer el 8 de juny del 1984 a Fornells de la Selva. Des de ben petita he tingut dues passions, la natura i els infants. M’he sentit sempre molt propera als boscos, als camps, les flors, etc. i m’ha sigut també fàcil connectar amb els infants. Vaig començar estudiant Ciències Ambientals. Vaig treballar en temes d’educació ambiental i vaig col·laborar en projectes en defensa del territori, durant uns anys.

L’any 2009 vaig fer un màster de Creixement personal i lideratge de la UB, que em va canviar la vida a molts nivells. En l’àmbit professional em va servir per reconnectar amb la passió per la infància i orientar la meva vida en vers l’educació.

Em vaig formar en pedagogia lliure a La Caseta de Barcelona. A través de l’antroposofia, vaig conèixer la pedagogia Waldorf (Postgrau Waldorf, La Salle), xarnera que donava sentit a la meva trajectòria vital, unint educació i natura. Posteriorment em vaig fascinar pel treball d’Emmi Pikler i vaig començar la formació a l’Institut Loczy de Budapest, formació que vaig seguint en l’actualitat.

El 2016 vam crear 7 estrelles i el 2017 vaig ser mare de la Xènia amb en Joel. Dos grans moments vitals, que m’han aportat més aprenentatges i “saviesa” que totes les formacions anteriors juntes. Actualment doncs, formo part de l’equip educatiu de 7 estrelles, acompanyant el grup de 3 a 6 anys.

Neus Sousa Bastida. Vaig néixer l’any 1985, a Barcelona, tot i que he viscut la major part de la meva vida a l’Empordà, on em meravella la seva llum, els seus racons i colors. Dels records més bonics que guardo de la meva infantesa són aquells on la creativitat i la imaginació en el joc s’expandien sense fi. Des de petita, m’apassiona la natura, els cavalls i els infants, si hi estic a prop són dels llocs on em sento més a gust.Formada en Magisteri (UB), vaig traçar un camí que em va portar a conèixer de prop l’Educació Lliure i la Pedagogia Waldorf, d’on en vaig aprendre allò que va esdevenir per a mi una manera coherent i amb sentit d’acompanyar els infants. La meva curiositat m’ha portat a fer formació en Pedagogia Lliure, Waldorf, Mindfulness, Coaching amb cavalls i  Rebirthing. He col·laborat i impulsat diferents projectes educatius i amb el recorregut viscut, après i integrat arribo a 7estrelles el 2019, on acompanyo el grup d’infants de 0 a 3 anys amb la Cristina.

Cristina Sánchez Quera. Vaig néixer a Girona, l’any 1987. Sóc diplomada en educació infantil (Uvic). Un cop vaig finalitzar els estudis em vaig interessar per la primera infància. Encuriosida per conèixer i observar que és el que necessiten els infants.

He estat treballant en diferents escoles bressols municipals. En un moment especial de la meva vida em va sorgir l’oportunitat de fer de voluntària a la Llavor, escola Waldorf (Olot). Allà vaig conèixer una altra mirada cap a l’infant on em va fer reflexionar i replantajar el meu concepte d’educació i de la vida.

Més endavant vaig descobrir el treball d’Emmi Pikler i vaig decidir realitzar la formació a l’institut Pikler Lóczy de Budapest que actualment encara segueixo.

El 2016 vam crear 7 estrelles, on actualment formo part de l’equip educatiu, acompanyant el grup d’infants de 0-3 anys.

Ariadna Muñoz de Bustillo Buireu. Vaig néixer a Barcelona el 13 de novembre de 1986, fins que la meva família va decidir criar-nos fora de la ciutat i vam anar a viure a la gola del Ter, a l’Estartit. Allà vaig viure una infància molt feliç, rica d’experiències en contacte amb la natura. Al Baix Empordà vaig fer tota la meva escolarització, fins que va arribar el moment en que havia de triar la carrera universitària i sense conèixer-me a mi mateixa i de manera intuïtiva vaig decidir fer Educació Infantil a la Universitat de Girona. La carrera en si no em va omplir gaire i sempre vaig intentar complementar els meus estudis amb experiències que tenien a veure amb el compromís social, fent de voluntària a Salt, a Font de la pólvora i finalment a Nicaragua amb la campanya d’alfabetització de persones adultes.

En tornar de Nicaragua vaig conèixer la pedagogia Waldorf i vaig sentir la crida de fer la formació primer d’infantil a Barcelona i després de primària a Madrid. Amb aquesta voluntat d’unir el món de l’educació i la transformació social, me’n vaig anar a fer de voluntària un any al Brasil, primer a una escola Waldorf de les faveles de Sao Paulo i després a una escola rural a l’estat de Bahía.

Després de molts viatges vaig decidir comprometre’m amb un projecte que pogués estar al servei d’aquests ideals amb els quals sempre he cregut i d’aquesta manera he estat sis anys treballant activament al projecte Waldorf La Font, a Vic, tant a l’etapa d’infantil com a primària.

Ara m’incorporo a 7 Estrelles, un projecte que conec des de fa temps i amb el qual comparteixo molts dels seus pilars fonamentals, amb la voluntat de tenir-ne cura i fer-lo créixer.

Esther Brugués Estela. Vaig néixer a Figueres l’any 1971. Tota la meva vida he treballat amb infants i adolescents. M’apassiona l’ésser humà, sobretot el que es troba en les primeres etapes de la vida.

He fet tres formacions de llarga durada: Magisteri (UdG), Història de l’Art (UdG) i Pedagogia Waldorf (Centro de Formación de Pedagogía Waldorf de Madrid). De les dues primeres me’n queda un títol, i de la darrera una profunda transformació en la meva mirada cap a l’educació i cap a la vida en general.

Hi ha hagut tres experiències que m’han marcat pel que fa al món de l’educació: el meu pas per l’Agrupament Escolta Sant Pere de Figueres, la maternitat, i la formació i pràctica educativa en Pedagogia Waldorf.

Sóc mare de l’Eloi i en Damià. Van ser els meus dos fills els que em van portar a conèixer que una altra manera de fer era possible, els que em van portar a descobrir la mirada Pickler i la mirada Waldorf.

Durant 14 anys vaig formar part d’una cooperativa de mestres dedicada a l’àmbit educatiu dels museus. Ho vaig deixar per dedicar-me en cos i ànima a la Pedagogia Waldorf. Des d’aleshores he estat acompanyant infants en l’etapa d’Infantil i de Primària.

Sònia Kliass. Vaig néixer al Brasil i des de l’any 1992 visc a Girona. Em vaig formar en psicologia a Sao Paulo i durant molt anys vaig estar treballant amb l’àmbit d’educació, el moviment, l’expressió i la dansa creativa amb infants i adults.

A partir de que vaig conèixer Ute Strub, l’any 1995, em vaig introduir en el treball d’Emmi Pikler i E. Hengstenberg. Més tard em vaig formar a l’Institut Pikler de Budapest. I l’any 1998 vaig començar el meu camí formant-me en la pedagogia Waldorf participant de grups d’estudi fins que vaig participar en la primera formació de mestres d’infantil a Catalunya.

Durant anys vaig treballar amb infants i actualment em dedico bàsicament a la formació, assessorament i orientació a famílies i professionals de l’educació infantil. Participo com a formadora en diferents formacions de pedagogia Waldorf.

Estic encantada de formar part de l’equip de 7 Estrelles. Participo dels claustres i faig observacions als grups amb la intenció d’ajudar amb una mirada més externa que dona perspectiva i aporta reflexió al treball del dia a dia. Em fascina poder acompanyar els processos que fan els infants durant els primers anys de vida!